CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 17, 2012

Tukang Cat kami is Superb!




Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah..


Dalam masa 2 hari cuti sempena Hari Malaysia ni, abi penuhkan masa cutinya dengan mengecat sendiri bangunan tadika kami. Mula-mula ingat nak upah, tapi lepas negotiate dan kira balik, rupanya lebih jimat jika kami sewa kren sendiri dan abi cat sendiri..jimat RM2000 juga..lagi satu abi ni memang suka wat sendiri sebab bagi dia, kita buat sendiri lebih kemas sbb kita sendiri nak tadika kita macamana. belum tentu orang yang kita upah tu akan cat cantik2 mcm owner yg buat sendiri. Setakat ni kami penuhkan warna biru sahaja dulu sebelum touch up dengan warna sampingan seperti gambar di bawah ni




Gambar ni ialah gambar contoh untuk pihak pengusaha ambil sebagai guide untuk mengecat tadika masing-masing. tapi gambar ni sesuai untuk banglo lot, so bagi kami lot kedai, kena pandai2 lah decorate sendiri ikut creativiti masing-masing tapi yang penting mesti ikut warna yang dah ditetapkan..




banner sementara dipasang untuk memudahkan ibu bapa kenal tempat kami ni. sebelum ni tercari-cari jugak parent dengan tempat kami sebab xde sebarang banner lagi. saya hanya membuat promosi melalui online sahaja. insyaAllah dlm seminggu dua ni suami akan menggantungkan signboard yang lebih besar di tingkat 1 tadika sebelum mengenjak ke bulan Oktober di mana kami bakal mengadakan hari perasmian tadika ini pada hujung bulan oktober ini..


 gambar-gambar di bawah antara proses untuk menyiapkan mengecat tadika..tabik spring kat Abi sbb semua buat sendiri. Demam juga lah sebab berpanas berhujan rintik masa siapkan proses ni...Moga Allah membalas sokongan dia pada Ummi. Dialah suami, Abi dan Tukang Cat tadika kami! Allahu Akbar.









 dua orang budak bakal pelajar tadika kami..:)

5 comments:

  1. Maybe tak perasan sy ada bg comment kat post 'nostalgia' kot.. sy paste blk kat sini ye ^^
    Assalamualaikum, Salam Ukhwah ^_^
    Familiarnya gambar bear dlm first pic tu!! blh tahu dekat klinik mana tu? maybe it's just a coincidence. saya duduk kat bandar enstek, nilai ^^
    i'm very interested in your tadika, but my first daughter is only 3 years old next year.. blh dah ke? anyhow, love to hear your updates on the school. May Allah eases you in your jihad, and may Allah make it easy for us to send her to your school too one day insyaAllah ^_^

    ReplyDelete
  2. salam, maaf ummu thahirah, sy sgt sgt tidak selalu update blog ni dan baru perasan ada komen..untuk pengetahuan puan, kami hanya mengambil anak2 yg berumur 4 thn hingga 6 thn..in sha Allah, moga bertemu nnti..

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. hi..folow done

    hi..jalan2 singgah sini...jemput singgah sini, jangan lupa join sekali untuk menangi set Skinfood bernilai RM200 :)

    http://www.yayacendana.com/2016/08/skinfood-worth-rm200-set-korean-beauty.html

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete