CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 28, 2010

Projek Mega Ummi ~~


Assalamualaikum..

Suatu hari masa pulang ke kampung abi di Ipoh
Abi ada perkenalkan tilam kekabu yg abi buat sendiri
dialah yang cari kekabu sendiri
jahit sarungnya sendiri
sampailah isi kekabu dalam sarung tu sendiri
kira rajin jugak abi ni eh??
abi cakap masa buat ni umurnya belasan tahun.. kira cam remaja2 lagi lah
(sekarang pun remaja lagi..cuma beranak dua dh..hehehe)
tapi ada satu lagi part nk menyiapkan tilam kekabu tu tertangguh sampailah ke abad ini
iaitu part jahit block by block atas tilam tu
(betul ke term ummi guna ni?)
block ni dijahit supaya kekabu tu tak berketul2 bila dh diguna nnti

selepas bertahun2
tilam tu tersimpan jelah kat bilik atas rumah
tak terguna pun
masa tu abi xterfikir pun yg tilam yg abi susah payah buat ni bakal jd hak milik org lain hehe
sekali masa balik kg tu dzaatin mmg dh tak muat nk tidur ngan kami berdua atas tilam queen dh
jadi terfikir nk beli tilam single untuk dzaatin
dzaatin dh buas tidur sekarang
xleh nk share2 dh ngan ummi nagn abi
sampai ati dzaatin hee

nak dijadikan cerita
abi terjumpalah balik harta qarun dia tu kat umah atas
terus dia turun cepat tanya2 buat muka mengharap kat ummi ;)

abi: "syg2..syg nk tak jahit tilam untuk dzaatin?"
ummi: "jahit tilam? (ummi cam blur2 lg)..bkn kita nk beli je ke?"
abi: "nk dgr cerita tak?...(abi pun semangat lah cerita dia buat sendiri tilam dia)
ummi: (ummi pn excited dgr coz susah nk jumpa anak lelaki menjahit2 nk buat tilam sendiri ni...hehe..cam tak percaya pun ada..ntah2 abi nk kelentong jerr hehe)
abi: "dipendekkan cerita, kalu ummi sanggup sambung jahit tilam tu, abi akan bawakkan tilam tu ke nilai, jadi tilam untuk dzaatin.." (muka mengharap ;)
ummi: "yelah2..ummi tak kisah jer.................tp ummi tak janji cepat nk buat iyeee" hehe

jadi sekarang ni
tilam tu dh jadi milik dzaatin
dan sekarang jd projek mega ummi la
projek mega sbb punyala lama nk abis jahit block by block tu
aduihhh
ingat senang
rupanya rumit dan nk kena telitinye lahh..
dzaatin punya pasal
ummi buat jugak
sekarang pun dh 2bulan agaknya baru beberapa baris je ummi wat
hehe tu pun abi asyik tanya bila la projek mega ummi ni nk siap yek??
(~_~)





Bukan main lenanya dzaatin ni...;)


ni lah rupa tilam single dzaatin ..buatan khas dr abi tersayang..


hanya sempat buat beberapa baris jer..hehe



3 comments:

  1. slm perkenalan n salam ukhuwwah kak..=)
    rajinnye akak jahit ni..gune tangan ke? kan akak sarat pregnant dah kan skg..larat ek..hehe..rajin betul..
    em, dzaatin aktif ye tengok..suke tolong ummi dan abinye(^^)
    x sbr tunggu adik dzaatin..agak2 boy ke girl..hehe

    ReplyDelete
  2. salam ukhwah kembali..a.aa jahit block2 tu guna tanga jer..itulah xberani janji ngan suami bk buat cepat2...ikut larat bdn jelah..xlarat nk duduk lama2..tp kena teruskan gak sikit2 sbb dzaatin nk guna..hee..adik dzaatin xconfirm lg jantina..insyaAllah kalu dh confirm msti buat entry khas he

    ReplyDelete
  3. terima kasih banyak sudah berbagi,.
    moga sukses selalu.
    jika ingin tau profil saya silahkan kunjungi..
    click this

    ReplyDelete