CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 26, 2010

dzaatin..you are my great daughter..


Hello, layla

Your baby understands more than he says, and he's aware that everything around him has a name. Help satisfy this curiosity by pointing at familiar objects and naming them: "Ball." "Truck." "Airplane." Few 11-month-olds are ready to say these words, but they file them away for future use. Soon you'll be able to say, "Where's the ball?" and he'll show you. If his first words sound strange, he may be repeating them the way they sound to his ears: "da-ee" for "doggie," for example.


hemm...bila terbaca article terbaru ttg perkembangan bayi berumur 11 bulan 3 minggu ni..ummi teringat akan keletah2 dzaatin yang mencuit hati tu..kalau ummi tanya where is the fish, dzaatin tunjuk aquarium, ini pun dzaatin dh pandai masa berumur 9 bulan lagi..kalu ummi tanya where is the bird? sambil berenang dalam kolam dzaatin akan cepat2 tunjuk bird yang sedang terbang..hehe..hati abi dan ummi terhibur sekali dengan gelagatnya..

sekarang..dzaatin dah pandai berjalan ke sana sini..dari pintu depan sampai ke bahagian dapur..tak jatuh2 dah..ummi dan abi pun dah belikan kasut crocs warna pink kat dzaatin hehe..abi cakap sambil bergurau..aduh pening kepala abi tengok kasut dzaatin pink trang tang tang ni..hehe..dzaatin kat excited warna pink..mana boleh tukar warna lain..hehe..

sekarang ummi nak ajar dzaatin pakai tudung, tapi pantang dipakaikan, langsung ditarik..aduh pening ummi dibuatnya..hehe..xpe2..ummi akan sentiasa cuba biasakan sampai dzaatin terbiasa nak pakai tudung..melentur buluh biarlah dari rebungnya kata orang tua2..insyaAllah..

Alhamdulillah..syukur pada Allah atas segala kebolehan anak ummi ini...

2 comments:

  1. mesti comel bile dzaatin pakai tudung :)

    ReplyDelete
  2. comel jugaklah..hehe..nanti saya poskan gambarnya pakai tudung dlm beberapa saat..heeh

    ReplyDelete